Експерт наголосив, що бойові дії в Авдіївці тривають ще з 2014 року / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти активізували свої атаки поблизу Авдіївки Донецької області. На думку військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, це рішення окупаційних військ не є логічним, оскільки Авдіївка веде бойові дії ще з 2014 року, тому місто має стійку оборонну системк.

В ефірі "24 каналу" експерт зазначив, що росіяни вже доволі довго тиснуть на Авдіївку. Раніше ворог сунув на місто завдяки ресурсу 1-го та 2-го армійських корпусів та підрозділів так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Вони не є якісною та регулярною складовою російських окупаційних військ, але їх там була сконцентрована велика кількість, тому що від Донецька до Авдіївки немає великого простору, аби долати для наступу. Вони мають там зручну логістику, але вони досі не можуть захопити це місто і це є для російських окупантів великою проблемою", – пояснив Коваленко.

Відео дня

Військовий експерт вважає, що окупанти побачили "вікно можливостей" на Авдіївському напрямку на тлі відсутності успіхів на Бахмутському. Там, зокрема, виникає проблема з повноцінною компенсацією втрат, що пояснюється складною логістикою.

"Отже, вони концентрують всю увагу на Авдіївці, тому що бачать певну перспективу, можливість оточення міста, а також його захоплення", – зауважив Коваленко.

Росіяни спробують показати там чергову перемогу, проте такі дії не є логічними, адже Авдіївка є фортецею Збройних сил України ще з 2014 року. Бойові дії там тривали 9 років, хоч і з різною інтенсивністю.

"Отже, Авдіївка, можна сказати, вже звикла вести бойові дії і там сформовано достатньо відповідних ліній оборони для того, щоб максимально блокувати наступальні та штурмові інсинуації з боку російських окупантів", – підсумував Коваленко.

Ситуація в Авдіївці

Ворог не припиняє спроб захопити Авдіївку Донецької області. Зокрема, росіяни постійно обстрілюють місто. Через напружену обстановку місто закрили на вʼїзд з 27 березня 2023 року. 

Крім того, людей закликають евакуюватися. Незважаючи на небезпеку, багато хто не виїжджає. Ба більше, деякі батьки ховають своїх дітей від евакуації.

26 березня також ухвалили рішення евакуювати з Авдіївки останніх комунальників. 

Вас також можуть зацікавити новини: