Бахмут скоро повернеться під контроль України: військовий назвав умову / фото ua.depositphotos.com

Ситуація на фронті на Бахмутському напрямку є оптимістичною та позитивною, і вже місяць там відбувається стабільне просування вперед. Про це повідомив командир підрозділу розвідників "Терра" Микола Волохов в ефірі телемарафону.

"Десь останній місяць стабільних успіхів просування вперед - звільнення української землі від ворога, відвойовування того, що було втрачено, і вже починається потроху захід на ті території, які ми з самого початку і не контролювали. Тому загалом все досить позитивно і оптимістично", - сказав він. 

Волохов зазначив, що, звісно, ще рано казати про якусь перемогу, але якщо динаміка буде розвиватися далі так само, то Бахмут скоро повернеться під контроль України. "Або принаймні те, що від нього лишилося стане Україною, як це і має бути", - додав військовослужбовець. 

Відео дня

Також Волохов розповів, що останнім часом змінився характер боїв в районі Бахмута. 

"Характер зіткнень - багато піхотних боїв, але останнім часом і з нашої сторони, і з ворожої багато залучається танків. Якщо до цього був період, що була тільки піхота, то зараз ворог показує активно техніку. Для нас це гарний знак, бо це свідчить про те, що вони тим, що було, не справляються і їм треба витягувати резерви", - сказав командир підрозділу розвідників.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, на південному флангу Бахмутського напрямку Сили оборони України рухаються вперед та мають частковий успіх, а на північному - тривають бої, ворог перекинув туди два десантно-штурмових полки. Також ЗСУ поступово просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Упродовж доби на цих напрямках відбулось понад 28 бойових зіткнень.

Вас також можуть зацікавити новини: