У Чернігові пошкоджено 2000 приватних будинків і 800 багатоповерхівок / фото УНІАН, Олег Терещенко

У Чернігові внаслідок бойових дій та авіаударів понад дві тисячі приватних будинків і більш ніж 800 багатоповерхівок зазнали пошкоджень.

Про це повідомили в департаменті інформдіяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА. Люди, які взагалі втратили житло, нині проживають, у кращому разі, у знайомих чи родичів.

За інформацією ОВА, допомогти зі спорудженням тимчасового житла готове Товариство Червоного Хреста України, представники якого перебували сьогодні на Чернігівщині.

Відео дня

Вони запевнили, що кошти на будівництво уже виділені — близько 3,5 мільйона доларів. Нині ж потрібно визначитися з концепцією: модульне містечко, індивідуальні модульні чи багатоквартирні тимчасові будинки. Запропонували й свій варіант — двоповерхові утеплені будинки, що розраховані на холодну пору року.

"Серед пріоритетів нашої роботи — розселення людей, які залишилися без житла. Нині маємо експертизу по двох будинках у Чернігові, що не підлягають відновленню. Зокрема йдеться про багатоповерхівку у центрі міста, на вулиці Чорновола, та гуртожиток на 250 кімнат у мікрорайоні ЗАЗ. Про забезпечення постійним місцем проживання людей зараз важко щось говорити. Але до настання холодів тимчасовими помешканнями їх маємо забезпечити", — підкреслив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Як раніше повідомляв УНІАН, віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко заявила за результатами зустрічі з президенткою ради регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс, що французький регіон Іль-де-Франс виділив 1,1 мільйона євро на відновлення Чернігівської та Київської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: