Росія стрімко втрачає особовий склад армії / фото wikimedia.org

Військовий експерт Петро Черник заявив, що якщо втрати окупаційної армії зростуть до понад 50-60 тис. щомісяця, то це призведе до соціального напруження в Росії.

"Є важливий політичний момент. На мою думку, росіяни не здатні на бунт знизу. Я в це не вірю і цього не було жодного разу в історії. Один єдиний успішний випадок - бунт більшовиків. Втім, його організували еліти на чолі з Леніним за німецькі гроші", - сказав він в ефірі "Еспресо".

На думку Черника, соціальним напруженням в країні-агресорці можуть скористатись еліти для відсторонення правителя РФ Володимира Путіна від влади.

Відео дня

"Сьогодні РФ безболісно для себе мобілізовують щомісяця понад 30-32 тис. особового складу. За травень Сили оборони встановили рекорд зі знищення окупантів - 39 тис. особового складу. Якщо виходити на показники 50-60 тис. знищених окупантів щомісяця, то це дійсно призведе до дуже потужної соціальної напруги в Росії. Цією соціальною напругою може скористатись одна із веж Кремля для відсторонення від влади Путіна. Хочу нагадати, що подібна спроба вже відбулась. Пригожин не сам пішов на повстання проти Кремля. Це неможливо. Його на це спровокувала, примусила, чи змотивувала якась група, гадаю, у ФСБ", - пояснив експерт.

Втрати Росії у війні

Станом на ранок 11 червня втрати Росії у війні зросли до 530 тисяч осіб.

Правитель РФ Володимир Путін зізнався, що окупаційна армія щомісяця втрачає в Україні 20 тисяч бойового солдатського складу. Ця цифра близька до кількості військовослужбовців, яких у РФ мобілізовують на війну кожного місяця.

За словами експертів ISW, російські офіційні особи занепокоєні зниженням темпів вербування напередодні запланованого наступу влітку 2024 року. Крім того, невідомо, чи вдалося Міноборони Росії продовжити вказані темпи мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: