Навіть окупований, Маріуполь не здається / фото Маріупольська міська рада

В захопленому й зруйнованому росіянами Маріуполі хлопець вийшов на вулиці міста із прапором України. 

Справжня сміливість зробити це, коли навіть за українську мову можна потрапити "на підвал", мовиться у дописі міської ради в телеграмі, яка й оприлюднила світлини.

Зокрема, зазначається, що хлопець наважився на такий акт мирного спротиву окупації на площі біля розбомбленого росіянами Драмтеатру, де внаслідок ворожої атаки загинуло щонайменше 600 осіб.

Відео дня

Десятки тисяч людей й досі не можуть виїхати з міста. Але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знов буде українським", - додали в міськраді.

фото Маріупольська міська рада

Ситуація в Маріуполі

Як повідомляв УНІАН, у Маріуполі ситуація катастрофічна, у місті давно немає світла, води. Окупанти змушують маріупольців розбирати завали та прибирати вулиці за їжу.

Від початку повномасштабної російської агресії у Маріуполі загинуло щонайменше 22 тис. мирних жителів. Журналісти показували на величезну братську могилу, де на більшості поховань замість імен – номери, написані фломастером.

Сьогодні в окупованому місті залишаються "жити" близько 100 тисяч маріупольців. Повідомлялося, що окупанти відкрили коридор для евакуації до Запоріжжя, і доки є цей шлях, ним треба скористатись, бо другої нагоди може не бути.

Вас також можуть зацікавити новини: