Буданов дав нове інтерв'ю / фото president.gov.ua

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов завжди бере участь в загальному плануванні спеціальних операцій.

Про це він розповів у документальному проекті "ГУР. Битва за море. Всі дороги ведуть в Крим", який транслювали в інформаційному телемарафоні. Він зазначив, що загалом намагається не втручатися у безпосередню работу виконавців операцій, навіть коли має таке бажання.

"Оскільки іноді я знаходжуся безспосередньо в районах проведень, епізодично щось, може, десь і відбувається. Але я намагаюся не влізати безпосередньо у роботу підрозділів. Інколи хочеться, але..." - сказав він. 

Також Буданов розповів, що від початку повномасштабної війни до української розвідки долучилася велика кількість людей. На запитання про те, чи беруть в ГУР жінок, він відповів ствердно. "У нас навіть в суто бойових спецпідрозділах є дівчата, не на другорядних посадах", - додав начальник розвідки.

Бойові виходи Буданова: що відомо

Нагадаємо, що очільник розвідки в 2016 році брав участь у спеціальній операції в захопленому окупантами Криму. Він розповідав, що його група тоді проплила близько 8 кілометрів.

У лютому в мережі опублікували відео, на якому Буданов разом зі спецназівцями піднімають флаг України під звуки вибухів. Тоді у розвідці підтвердили, що відео справжнє, однак деталі не розповідали.

Раніше західні журналісти повідомили, що колись Буданов входив до елітного підрозділу під назвою "Загін 2245", який готувало ЦРУ.

Вас також можуть зацікавити новини: