Експерт зазначив, що ситуація морі не впливає на ситуацію на фронті / колаж УНІАН, фото REUTERS, фото wikipedia.org

Атаки на російський Чорноморський флот, який розташовується у тимчасово окупованому Криму, тільки наростатимуть. Наразі морські операції не мають впливу на ситуацію на суходолі. 

"У частині, що стосується флоту, то це дуже погані спроби зберегти обличчя. Там командувача флотом зняли, нового поставили. Але від перестановки доданків сума не змінюється – наші безпілотні ударні системи Sea baby та MAGURA – показали, що можуть доволі міцно заливати росіянам сала за шкіру. І в цій частині все буде тільки наростати", – заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Петро Черник. 

За його словами, Росія намагалася якомога сильніше прикрити Кримський півострів з повітря. Експерт заявив, що  у частині зенітно-ракетних комплексів Крим є найзахищенішим місцем на планеті. 

Відео дня

Він також додав, що морські операції не впливають на ситуацію на суходолі: "Навіть якщо там втопиться остання шлюпка чи остання баржа, доля війни все одно буде вирішуватися на суходолі. Битва у Чорному морі зараз має ознаки іміджевої стратегії".

Удари по Чорноморському флоту РФ - останні новини

Станом на березень, Сили оборони вивели з ладу кожен третій корабель у складі Чорноморського флоту РФ, повідомляє Інститут вивчення війни. То ж Шойгу поставив задачу новому очільнику ЧФ – зберегти флот від українських ударів. 

Втім, за словами речника Військово-морських сил Дмитра Плетенчука, РФ навряд придумає спосіб захистити свої кораблі через ряд причин. Крім того, він зазначив, що для Росії залишається складним і завдання будівництва нових кораблів, а через певні причини, це просто не має сенсу. 

Вас також можуть зацікавити новини: