США вирішили поки не передавати Україні ракети ATACMS / фото скріншот

Якщо дійсно буде загроза падіння Києва, то США передадуть Україні ракети ATACMS.

Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак для телеканалу Еспресо заявив, що наразі головний тягар війни покладений на Сили оборони України.

"Тому для того, аби перемогти, Україні потрібно створити ситуацію, коли ми будемо мати 1000 ракет таких як "Нептун" з дальністю 1,500 км. Фахівці, які створюють ракети, кажуть, що це можливо. Тільки замість того, щоб їм заважати, потрібно усунути людей з Державної аудиторської служби України, зокрема від ракетних питань", - пояснив Бадрак.

Відео дня

Наш програш чи наша перемога трактуються на Заході по-іншому, каже експерт.

"Наш програш, за словами Зеленського означає, що ми не досягнемо мети і не зможемо здійснити звільнення всієї України. Але ця ситуація не вважається програшем у Вашингтоні. Там це було б нормальним компромісом, навіть заморозити війну. Вони ж коли робили забезпечення літньо-осінньої компанії, акцент був на те, щоб українська армія дійшла до моря. В найкращому вигляді головною метою було звільнення тих територій, які були захоплені після 24 лютого 2022 року. Про інші території навіть не думали, і ці ідеї відверто просували через західні ЗМІ та інсайдерські канали", - додав Бадрак.

В Пентагоні зробили заяву щодо ракет ATACMS

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін пояснив, що Штати наразі більше зосереджені на посиленні української системи протиповітряної оборони, аніж на передачі далекобійних ракет, таких як ATACMS.

За його словами, США та союзники зосереджуються на задоволенні найнагальніших потреб України.

Вас також можуть зацікавити новини: