Експерт пояснив важливість утримання Сєвєродонецька ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Заява Генштабу ЗСУ та ставлення українських військових до оборони Сєверодонецька означає, що і далі ми будемо шукати варіанти утримування цього міста.

Таку думку військовий експерт Defence Express Сергій Згурець висловив в ефірі "Еспресо".

"Був пост генерала Залужного, який сказав про те, що на 9 ділянках відбувається спроба ворога наступати. Безпосередньо Сєверодонецький виступ, починаючи з Ізюма, Сєверодонецька та зони Попасної, як раз весь блок Донбасу, динамічно змінюється, з огляду на намагання росіян наступати та на наші контратаки" – зазначив експерт.

Відео дня

Експерт наголосив, що є надзвичайно важливою заява головнокомандувача ЗСУ, що Сєверодонецьк - це вирішальна точка для побудови нашої оборони на Донбасі.

"Сєвєродонецьк - це ключова точка в системі оборонної операції Луганської області. Місто не може розглядатися ніяк інакше. Всі, хто сьогодні в строю, - герої", - заявляв раніше Залужний.

"Це достатньо реперна позначка з точку зору ставлення наших військових до оборони Сєверодонецька, бо означає, що ми й далі будемо шукати варіанти утримування цього міста, яке, на мою думку, раніше мало лише тактичне значення. Зараз ми бачимо і стратегічно-політичні ознаки вже вбачаються у ставленні до оборони Сєверодонецька з нашого боку", - підкреслив Згурець.

Битва за Донбас: Сєвєродонецьк

Російські війська зосередили зусилля на захопленні Донбасу.  В Сєвєродонецьку і в одному з районів Врубівки тривають запеклі битви. Росіяни й надалі знищують населені пункти регіону, є багато постраждалих мирних жителів.

Крім того, ворог намагається наступати на напрямку Ізюм – Слов’янськ. ЗС РФ без успіху вели штурмові дії на напрямку Довгеньке – Краснопілля.

На думку британського аналітика Майкла Кларка, пауза через інтенсивність боїв на сході неминуча. Він зазначив, що великих втрат зазнають як росіяни, так й українці. 

Вас також можуть зацікавити новини: