Росіяни вже на Авдіївському коксохімі, зазначили аналітики / колаж з фото УНІАН та wikimedia.org

У центрі уваги Авдіївка - новини сьогодні невтішні. Аналітики підтвердили, що російські окупанти захопили Авдіївський коксохімічний завод.

Супротивник також взяв під контроль мікрорайон міста під назвою "Хімік", і ворогів геолоковано в Авдіївській міськраді, повідомили аналітики DeepState у Telegram та опублікували свіжу карту бойових дій.

Де знаходиться Авдіївка та коксохімічний завод / карта t.me/DeepStateUA

"…Ворог захопив мікрорайон "Хімік" та Авдіївський коксохімічний завод. Противник просунувся східніше Тернів", - зазначається у повідомленні експертів.

Відео дня

Важливі новини - Авдіївка сьогодні у центрі уваги

Російські загарбники з осені минулого року почали активно намагатися взяти під контроль місто Авдіївка - супротивники здійснили дуже багато штурмів та втратили купу живої сили й техніки. Загальні втрати ворога на 17 лютого 2024 року становлять приблизно 401 350 окупантів.

Вороги почали рухатися вперед на фоні того, що у Сил оборони України виник "снарядний голод". Повідомлялося, що загарбники кинули на штурм Авдіївки всі резерви, зокрема, розміщені на інших напрямках фронту. Київ вирішив зберегти життя своїх воїнів, тому їх вивели з Авдіївки. Вже стало відомо, наші воїни почали переходити на позиції, облаштовані на другій лінії оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: