Те, що війною проти України керують одразу два генерали, зашкодить Росії - аналітики / колаж УНІАН

Одночасне командування двох високопоставлених генералів операціями в Україні може стати на заваді майбутнім російським операціям.

До таких висновків дійшли аналітики американського Інститут з вивчення війни (ISW). 

Експерти зауважили, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав командувачу Південного військового округу, генералу армії Сергію Суровікіна і командувача Центрального  військового округу, генералу-полковнику Олександру Лапіну посилити наступальні операції на всіх напрямках. Шойгу також зазначив, що Суровікін і Лапін обидва продовжать командувати силами на східній осі. Це видається аналітикам дивним.

Відео дня

"Для концентрації сил і зусиль такого масштабу треба лише один, дуже високопоставлений головнокомандувач. Суровікін у принципі повинен командувати, тому що він вищий за Лапіна [за званням]. … Нездатність Кремля використовувати оперативну паузу для реорганізації структури російського військового командування в Україні та його рішення натомість зберегти тимчасову командну структуру дуже дивні", - акцентують фахівці. 

В американському аналітичному центрі вважають, що зрештою це стане на заваді росіянам.

"Очевидне подвійне командування двох дуже високопоставлених генералів операціями на дуже невеликій території може стати на заваді російським операціям надалі", - вважають в ISW.

Вас також можуть зацікавити новини: