Днями вперше підтвердили, що росіяни почали чіпляти на Shahed термобаричні заряди / скріншот

Росіяни цілеспрямовано встановлюють термобаричні бойові частини на дрони Shahed-131/136, щоб у рази підвищити показник руйнувань та жертв, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Shahed-131/136 застосовуються переважно по тиловій Україні, і в більшості випадків жертвами цих дронів-камікадзе стають цивільні особи. Тобто, Shahed-131/136 - це не зброя, а засіб терору. У свою чергу, термобаричні засоби ураження вважаються у своїй категорії найпотужнішими, не ядерного типу", - написав експерт.

За його словами, при всіх недоліках ТОС-1А "Сонцепік" її реактивний снаряд МО.1.01.04 М - найпотужніший у своїй ваговій категорії засіб ураження.

Відео дня

"Тобто, росіяни цілеспрямовано встановлюють настільки небезпечні бойові частини на Shahed-131/136, щоб... в рази підвищити показник руйнувань і жертв. Нагадайте мені, будь ласка, як це називається? Може, в ООН допоможуть з правильною відповіддю?" - запитав Коваленко.

Термобаричні заряди на Shahed

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни нібито використали проти України дрони-камікадзе Shahed-136 з термобаричною бойовою частиною. Повідомлялося, що це створює нову значно більшу небезпеку від такої зброї.

Адже термобаричний тип заряду має зовсім інший принцип дії, ніж звичайна вибухівка. І головна небезпека тут не в площі ураження, а в неможливості сховатися від вибуху.

Вас також можуть зацікавити новини: