У низці областей лунає тривога / фото ua.depositphotos.com

Вдень 31 грудня Російська Федерація запустила по території України ударні дрони. Про це інформують у Командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

Зараз тривогу оголошено у Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях. 

Інформація оновлюється...

Відео дня

Оновлено 23:06: Ракети з півдня летять на Кривий Ріг, повідомляють Повітряні сили України. Також кілька груп "Шахедів" на межі Миколаївщини та Дніпропетровщини, їхній напрямок руху - північно-західний. Ще одна група дронів зафіксована на півдні Миколаївщини, вони рухаються на Одещину.

Оновлено 21:47: У Хмельницькій області чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти "Суспільного".

Оновлено о 21:33: По областях пішли перші відбої тривог. Повітряні сили України кажуть, що російські МіГ-31К більше не створюють небезпеки. Водночас "Шахеди" все ще знаходяться в небі України.

"У областях, де оголошена повітряна тривога, залишається загроза застосування ударних БпЛА!", - кажуть там.

Оновлено о 21:15: На Тернопільщині можуть працювати сили протиповітряної оборони, повідомляють у військовій адміністрації.

Оновлено о 21:10: У Вінницькій області було чутно звуки вибухів, пише Суспільне.

Оновлено о 20:40: Окупанти вивели на бойове чергування в Чорному морі три носії ракет "Калібр". Сумарний залп - 24 ракети.

Оновлено о 20:35: Військові повідомляють про значну активність російської тактичної авіації на півдні та сході, існує загроза застосування авіаційних засобів ураження.

Оновлено о 20:20: "Шахеди" з Київщини прямують на Житомирщину, з Хмельниччини - на Тернопільщину. Тим часом БПЛА на Вінниччині, Черкащині та Кіровоградщині продовжують курс на захід.

Оновлено о 20:16: Начальник Херсонської міської військової адміністрації повідомляє, що Херсон вже тривалий час під обстрілом. Вибухи чути у прибережній зоні. Армія РФ атакує з тимчасово окупованого лівого берега.

Оновлено о 20:08: Знову зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок, тривога для всієї України.

Оновлено о 20:02: "Шахеди" на півночі Київщини, прямують на захід. Дрони на Хмельниччині, Вінниччині, Черкащині та Кіровоградщині продовжують курс на захід.

Оновлено о 19:40: Також попереджають про загрозу застосування авіаційних засобів ураження тактичною авіацією РФ зі сходу та півдня.

Оновлено о 19:35:"Шахеди" фіксують на Чернігівщині, вони летять у напрямку Києва. Також дрони бачать на Вінниччині, Одещині, Миколаївщині, Кіровоградщині та Черкащині, вони тримають західний курс.

Тим часом існує загроза застосування балістичного озброєння зі сходу.

Оновлено о 19:00: Атака "шахедів" триває. Військові фіксують кілька десятків ворожих ударних дронів у повітряному просторі України. Вони попереджають, що можливе поширення повітряних тривог по напрямку руху БПЛА. Працює протиповітряна оборона.

Оновлено о 18:43: В Одеській області по "шахедах" працює ППО, пишуть Сили оборони півдня.

Оновлено о 18:20: Сили оборони півдня повідомили про балістику з окупованого Криму.

Оновлено о 18:00: Атака "шахедів" триває, у областях, де оголошено повітряну тривогу, є загроза застосування ударних БПЛА.

Оновлено о 17:40: "Шахеди" на Полтавщині рухаються курсом на Миргород, на Дніпропетровщині прямують на північний захід, а на Миколаївщині - курсом на Кропивницький. Напрямок руху постійно змінюється. 

Оновлено о 17:15: Військові фіксують "шахеди" на Полтавщині та Харківщині, вони прямують в напрямку Полтави, Охтирки на Сумщині.

Також дрони летять в сторону Дніпра та у північно-західному напрямку на сході Миколаївщини.

Оновлено о 17:10: Існує загроза застосування балістичного озброєння для півдня та сходу України.

Оновлено о 16:56: Ракета на Дніпро.

Оновлено о 16:45: Фіксують кілька нових груп "шахедів" із Запоріжжя у напрямку Дніпропетровщини.

Оновлено о 16:43: Ракета на Миколаївщині північно-західним курсом. Також існує загроза застосування ударних БПЛА для Херсонської та Миколаївської областей.

Оновлено о 16:40: "Шахеди" з Харківщини, Дніпропетровщини у напрямку Полтавщини.

Оновлено о 16:34: Ракети з півдня  на Кривий Ріг.

Оновлено о 16:10: Дрони поблизу Павлограда, людей закликають перебувати в укриттях.

Оновлено о 16:09: Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у зверненні до жителім Чугуєва та району повідомив, що росіяни завдали близько чотирьох ударів. За попередніми даними, загарбники били ракетами С-300.

Оновлено о 16:07: Російські дрони рухаються у напрямку Лозової на Харківщині. Такоє є загроза застосування балістичного озброєння для півдня та сходу України.

Оновлено о 16:01: Військові попереджають про загрозу балістики для Харкова з Бєлгородської області.

Оновлено о 15:55: "Шахеди" зафіксували на сході Дніпропетровщини та на півдні Харківщини, вони рухаються на північ.

Атаки по Україні 31 грудня: що відомо

Як повідомляв УНІАН, вночі українські міста вже атакували безпілотники. За даними Повітряних сил, українська протиповітряна оборона збила 21 БПЛА з 49.

Вдень по всій території країни двічі оголошували тривоги через зліт російських МіГ-31К. Повідомилялося про вибухи у Кропивницькому та Кривому Розі

Також стало відомо про обстріл Нікополя Дніпропетровської області, є постраждалі та руйнування.

Вас також можуть зацікавити новини: