Ракета Калибр / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Станом на 22 липня у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 російські носії оперативно-тактичних ракет "Калібр".

Про це повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук з посиланням на інформацію від ВМС України.

В Середземному морі - 5 ворожих носіїв ОТР "Калібр" та 2 ракетних крейсерів. 

Відео дня

В Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати 6 ворожих кораблів та катерів.

Війна в Україні: актуальні дані

Росія, як і раніше, зосередилась на захопленні Донбасу. Зокрема, армія ворога продовжує штурми у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського.

На півдні ЗС РФ намагаються зірвати контрнаступальні дії ЗСУ - вводить нові резерви для оборони своїх позицій. Українські захисники успішно відбили спроби штурму противника.

На думку експертів Інституту вивчення війни, росіяни не змогли наростити просування після виходу з оперативної паузи. Російські війська продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська і Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Як йдеться у матеріалі Forbes, найближчі тижні можуть стати переломними на фронті, а від того, як розвиватимуться події в липні – серпні, залежатиме майбутнє війни.

За добу ЗСУ ліквідували вже 39 тисяч окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: