У Повітряних силах пояснили, чому нашій ППО все ще важко збивати дрони "Шахеди" / уламок, Шахед, Герань / t.me/DPSUkr

У Повітряних силах Збройних сил України пояснили складнощі у збитті ударних безпілотних апаратів "Шахед", які активно застосовуються російськими загарбниками.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Зокрема, у нього запитали про проблеми у збитті ударних дронів типу Shahed, бо під час російських атак не завжди українським силам вдається збивати усі такі безпілотні апарати.

Відео дня

Ігнат вважає, що збиття цієї ночі усіх російських крилатих ракет - це вдача і професіоналізм українських воїнів.

"Від удачі теж багато чого залежить, тому не завжди є там засоби ураження, які противник намагається обійти по маршруту слідування крилатих ракет. І зрештою, удари противник планує заздалегідь. Противник намагається вразити ті об'єкти, які ми захищаємо, і відповідно прокладає маршрути саме таким чином", - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що "Шахеди" - це ціль з невисокою швидкістю, але її важко зловити.

"Але все-одно вони залишаються складною ціллю для протиповітряної оборони, бо створені долати цю систему. Це їхнє таке призначення", - сказав Ігнат.

Він нагадав, що сьогодні було знищено чимало ворожих повітряних цілей, але не усі "Шахеди".

"Але ж і напрямки ворог обирає різні. І атаки ви бачите з різних напрямків по різних маршрутах. "Шахедами" атаковано Одеську і Миколаївську область. А ракети знищувалися в Дніпропетровській, Полтавській областях та на Хмельниччині", - сказав Ігнат.

Він зауважив, що росіяни нарощують арсенали ударних безпілотників і Україна робитиме теж саме - збільшуватиме виробництво.

Речник додав, що нарощувати треба не лише виробництво, а й протиповітряну оборону.

У цьому зв'язку, для України ключове - це літаки F16, які б за технічними характеристиками не поступалися російській авіації.

Вночі РФ запустила по Україні понад 40 ракет та дронів

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 18 вересня 2023 року ворог атакував Україну ударними безпілотниками типу "Shahed-136/131" та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

Зокрема, "Шахеди" летіли з двох напрямків: (Приморсько-Ахтарськ - РФ та мис Чауда - ТОТ Крим). Усього зафіксовано 24 ударних БпЛА, у напрямку Миколаївської та Одеської областей. З них - 18 ударних дронів знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування.

Вас також можуть зацікавити новини: