Момент вибуху зняли на відео / скріншот 

Вранці в неділю невідомий безпілотник атакував російське місто Сочі. Місцевій владі довелося закрити аеропорт на деякий час, відклавши всі рейси на зліт і посадку.

У мережі очевидці опублікували кілька відео, на яких зафіксовано проліт безпілотника над Сочі. За даними місцевих телеграм-каналів, дрон прилетів з боку моря близько 7:45 ранку.

Один з роликів також зафіксував момент падіння дрона десь в передмісті. Російські військові стверджують, що безпілотник був збитий силами ППО, хоча на відео добре видно, що падав він цілим, а не по частинах.

"З метою забезпечення безпеки в міжнародному аеропорту Сочі вводилося тимчасове обмеження польотів. Рейси, що прямували на курорт, були оперативно перенаправлені на запасні аеродроми. З 8:20 ранку аеропорт працює в звичайному режимі на прийом і випуск повітряних суден. У Сочі все штатно. Ситуація в місті спокійна", - повідомив мер міста Олексій Копайгородський.

Крім того, вранці про атаку дронів повідомила влада Смоленської області.

"ЗСУ намагалися здійснити кілька терористичних атак на Смоленську область за допомогою БПЛА. Загалом силами ППО та РЕБ Міністерства оборони над Смоленськом та передмістями було придушено 5 безпілотних літальних апаратів літакового типу. Потерпілих та руйнувань немає. На місці працюють оперативні служби", - заявив він. місцевий губернатор Василь Анохін.

Атаки російських дронів по Україні

Як писав УНІАН, в ніч на 1 жовтня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе типу "Shahed-131/136". За даними ЗСУ, всього ворог запустив 30 безпілотників з південного, південно-східного та північного напрямків. Силами української ППО вдалося знищити 16 "Шахедів".

В рамках цієї атаки росіяни били по цивільній інфраструктурі. Зокрема в Черкаській області дрони потрапили по промисловій інфраструктурі в Умані, зокрема по складах, де зберігалося зерно.

Вас також можуть зацікавити новини: