У Повітряних силах прокоментували удар по окупованій Керчі / скріншот

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував удар по Керчі і розповів, що відомо про можливе ураження корабля окупантів. 

"Вже командувач (Повітряних сил – УНІАН) подякував пілотам за роботу. Але мусимо дочекатися результатів, підтвердження: дійсно, чи пішов слідом за крейсером "Москва" цей корабель… Командувач дещо навіть натякнув, що немов "скальпелем" пройшлися наші пілоти", – зазначив Ігнат в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо останніх подій у Криму.

Він додав, що це є меседжем для партнерів України щодо того, якими саме ракетами ймовірно було уражено цей "новий, один із найсучасніших кораблів, який є носієм крилатих ракет "Калібр".

Відео дня

"Корабель навіть ще не брав жодної участі у плаванні, бойових діях. Він проходив якісь випробувальні роботи остаточні для того, щоб потім уже вийти в море і воювати проти нашої держави", – сказав речник.

Удар по Керчі: що відомо

4 листопада в тимчасово окупованому Росією Криму оголошували повітряну тривогу. Згодом там пролунали вибухи.

Пізніше стало відомо про задимлення в районі суднобудівного заводу "Залив" у Керчі, а також в районі Кримського мосту. Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов повідомив про падіння уламків ракет в районі суднобудівного заводу. Водночас у соціальних мережах повідомлялося про влучання в один з кораблів.

Пізніше у ЗСУ офіційно підтвердили ураження суднобудівного заводу "Залив" у Керчі. Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі заводу.

В низці телеграм-каналів поширилася інформація про прильоти по малому ракетному кораблю "Аскольд". Цей носій крилатих ракет "Калібр" є одним із найновіших та найсучасніших кораблів Чорноморського флоту Росії. Він був закладений у 2016 році на Керченському судноремонтному заводі "Залив", і спущений на воду лише у 2021 році.

Вас також можуть зацікавити новини: