Україна подала заявку у НАТО у 2022 році / фото president.gov.ua

Політтехнолог, політичний експерт Тарас Загородній заявив, що Україна має більше шансів швидко вступити до НАТО, ніж до ЄС.

В ефірі телеканалу "Еспресо" він пояснив, що саме ЗСУ, які переходять на стандарти НАТО, наближають Україну до вступу в Альянс.

"Україна має більше шансів й швидше вступити до НАТО, ніж до ЄС. У США та Великій Британії зрозуміли функціонал, який може виконувати Україна в рамках НАТО. Україна посилить НАТО як блок, стане одним з каменем безпеки Європи. У самому НАТО є консенсус щодо вступу України в Альянс. Угорщина скоріш за все буде блокувати це питання, але пара дзвінків з Вашингтона поставить це питання на конструктивні рейки", - додав Загородній.

Відео дня

На його думку, Україна повинна сконцентруватися на вступі в Альянс. Експерт наголосив, що для економічного розвитку України потрібні гарантії безпеки нашої території.

"Угорщина все ж таки намагається не переходити червоних ліній, це й підтримка санкцій щодо РФ. Угорщина й Туреччина проголосували в ООН за репарації для України з боку Росії, коли половина країн світу не проголосувала. Триває робота по вибудовуванню військової інфраструктури, яка цікава НАТО. Європі теж цікаво, щоб Україна була у НАТО. Тому, що це розширює кількість буферних держав між Західною Європою та РФ", - підсумував Загородній.

Вступ України до НАТО

Як повідомляв УНІАН, Україна 30 вересня 2022 року подала заявку на вступ до Альянсу в прискореному порядку. На думку радника голови ОП Михайла Подоляка, процес вступу України до НАТО залежатиме від підсумків війни проти Росії.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що для України неприйнятна позиція щодо не вступу до НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: