Українські воїни потужно працюють у напрямку Кремінної: в ЗСУ розповіли деталі

Сили оборони України ведуть потужну роботу в напрямку Кремінної Луганської області з метою її деокупації. Крім того, важливо звільнити сусіднє Сватове.

Як заявив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, обидва міста  мають важливе значення.

"На цьому напрямку триває певний час триває потужна робота наших підрозділів, в тому числі десантно-штурмових. Коли там буде досягнуто значного результату, ми обов'язково повідомимо про це громадськості", – заявив Череватий, коментуючи інформацію про наступ ЗСУ на напрямку Сватове-Кремінна.

Крім того, також підтвердив, що окупаційне командування перемістилося із Кремінної до Рубіжного. За його словами, "це традиційна для окупантів практика".

"Після серії поразок, які вони зазнали в Україні, вони про всяк випадок переміщують свої командні пункти", – додав Череватий.

Він пояснив, що звільнення Кремінної та Сватового має важливе військове значення, адже відкриє шляхи до деокупації інших міст Луганської області.

Звільнення Кремінної: ЗСУ ведуть операцію

Українські воїни ведуть наступ на лінії Кремінна-Сватове Луганської області. Сьогодні аналітики ISW констатували, що українські сили досягли великих успіхів у напрямку Сватове-Кремінна Луганської області. Зокрема, вдалося захопити російський опорний пункт біля Червонопопівки приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної. 

Американська газета New York Times пише, що українські воїни наближаються до звільнення Кремінної. Деокупація Кремінної відкриє ЗСУ шлях до звільнення Сєвєродонецька та Лисичанська.

Вас також можуть зацікавити новини: