Коваленко прогнозує оголошення відкритої мобілізації в Росії / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що для ведення війни російським окупантам на місяць потрібно мати компенсаційний ресурс особового складу в кількості 50 тисяч військових. Він прогнозує, що в Росії оголосять нову, більш масштабну хвилю мобілізації.

"Ми бачимо, що російські війська щомісяця зазнають втрат більше ніж 20 тисяч особового складу. Крім того, у них військові ще потрапляють у полон, також є підрозділи, що не бажають брати участь у бойових діях, знову ж таки є поранені та ротаційні потреби", – пояснив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За словами Коваленка, через це росіянам потрібно мати компенсаційний ресурс у середньому 50 тисяч. Зараз же ворог може мобілізувати 20 тисяч осіб. При цьому, їх ще треба відправити на полігон аби ті отримали базові знання, що теж займає певний період часу. 

Відео дня

"Я більше ніж впевнений, що у РФ будуть вимушені оголошувати наступну більш масштабну мобілізацію, яка вже буде відкрита та репресивна, і ця потреба у них може виникнути у травні", – наголосив військовий експерт.

Мобілізація в Росії: останні новини

У середині березня 2023 року стало відомо, що щонайменше в 35 регіонах Росії почали активно розсилати повістки. Незадовго до цього про роздачу повісток офіційно повідомили в Воронезькій області РФ.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що Україні відомо про біля 300 тисяч мобілізованих для участі у війні проти нашої країни росіян. За його словами, продовження мобілізації та величезні втрати РФ на війні викликають чимало проблем всередині Росії.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначив, що в Росії триває прихована мобілізація. На місяць до лав окупаційної армії призивають біля 20 тисяч росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: