2 лютого в Києві прогримлять вибухи / фото Київська ОВА

Сьогодні, 2 лютого, в північно-західному передмісті Києва пролунають вибухи, їх можуть почути і жителі столиці.

Як пояснили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), вибухи - планові, працюють українські сапери.

"Сьогодні, 2 лютого, у Бучанському районі піротехніки ліквідовуватимуть вибухонебезпечні предмети. Тому у деяких районах Києва може бути голосно. Зберігайте спокій! У разі повітряної тривоги прямуйте до укриття", - попередили в адміністрації.

За інформацією президента Володимира Зеленського, сьогодні в Україні так зване "мінне забруднення" охоплює близько 170 тисяч квадратних кілометрів - більше чверті території країни.

Війна в Україні - останні новини

Як писав УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, за добу українські захисники знищили 610 окупантів. Загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення попередньо становлять 129 тисяч 30 загарбників.

Також Росія втратила в Україні: танків - 3211; бойових броньованих машин - 6382; артилерійських систем - 2212; РСЗВ - 458; засобів ППО - 222; літаків - 293; вертольотів - 284.

Також повідомлялося, що російські війська активно ведуть розвідку і на окремих напрямках готуються до наступу. Попри великі втрати, РФ продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: