Відомо, що до та після них у столиці та області не оголошували повітряну тривогу/ фото УНІАН

У Києві прогриміли вибухи, на тлі чого у деяких Telegram-каналах, зокрема пропагандистських, почали писати про нібито наступ з Білорусі. Насправді ж ранкові звуки вибухів у столиці та області не пов'язані з військовими діями.

Ситуацію прокоментував генерал-лейтенант, начальник штабу - заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк. Він заспокоїв українців.

"Звуки вибухів, які можна було почути у Києві та в області, російські ботоферми активно використовують як привід розганяти паніку і транслювати меседж, що це буцімто початок наступу з Півночі. Зазначу, що жодних наступальних дій ворога з Півночі наразі немає. Вибухи не пов'язані із загрозою з повітря чи роботою ППО, а також з будь-якими військовими діями. Якби була загроза - ви б почули сигнал тривоги", - повідомив генерал-лейтенант, начальник штабу - заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Відео дня

Павлюк також наголосив, що причина вибухів буде повідомлена окремо. Відомо, що до та після них у столиці та області не оголошували повітряну тривогу.

Війна в Україні: останні новини

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Данілов розповів про нові плани РФ. Виявилося, що Кремль готує закриття кордонів, адже Путін, поставив у цій війні на кін усю Росію.

У Генштабі зранку повідомили, що українські воїни відбили атаки РФ в районі Бахмута та ще 13 населених пунктів на Донбасі. На тлі своїх поразок рашисти намагаються розганяти ІПСО. Так, нещодавно вони попалися на брехні про нібито "захоплення" Соледара, на цей фейк купилося навіть видання CNN.

Вас також можуть зацікавити новини: