У Бахмуті йдуть запеклі бої / facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Військовий злочинець Євген Пригожин заявив, що російські війська втратили "сади" на південному заході Бахмута, однак зараз йому зручно робити заяви, коли з міста майже виведені його найманці.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що російські окупанти так і не змогли повністю захопити Бахмут. "Невеликий трикутник на південному заході міста, по Чайковського-Корсунського, на вершині якого багатостраждальний "літачок" - це вхідні ворота по 0504, не контролюючи які говорити про контроль міста - нісенітницю нести", - пояснив ситуацію аналітик.

Коваленко зазначив, що Пригожин починає нити про те, що російські війська втрачають позиції в Бахмуті, після виходу ПВК "Вагнер". "Але, примітно те, що втрачати вони їх починають саме на південному заході, який саме пригожинські і не закрили, а регулярам просто не вистачило ні часу ні сил",-пояснив аналітик.

Відео дня

Він зазначив, по флангах окупанти сиплються, місто знаходиться під постійним вогневим впливом, а середньостатистичні втрати росіян 3-4 взводи на добу.

"Це втрати в самому місті, де міські бої зараз зведені до мінімуму. Такі показники говорять про високу ефективність працюючої артилерії ЗСУ, і про те, що найближчим часом командування російських окупантів не зможе масштабно вирішувати питання з ресурсом на інших ділянках, за рахунок Бахмута", - розповів експерт.

Коваленко зазначив, що Бахмут буде виконувати роль пастки, яка витягує з окупантів всі можливі і неможливі ресурси, ще довго.

Ситуація у Бахмуті

Тяжкі бої в Бахмуті почалися минулого літа. Окупанти кинули на захоплення міста майже всі свої сили, проте їм це не вдалося.

20 травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджував, що їм удалося захопити Бахмут. Після цього він оголосив, що його найманці покинуть Бахмут до початку літа. Натомість до міста зайшли кадрові російські військові.

Вас також можуть зацікавити новини: