У Росії давно не виробляють винищувачі МіГ / фото ua.depositphotos.com

Виробництво винищувачів МіГ у Росії давно мертве, залучені в цей процес фахівці виживають за рахунок ремонтних робіт старих моделей, яких з кожним роком стає все менше і менше. При цьому низка з них вже навіть непридатні до ремонту.

Коментуючи недавню новину про те, що у Примор'ї розбився російський МіГ-31, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко відзначив, що "кожна така втрата для росіян – безповоротна і підкреслює їхнє ганебне становище країни, що влаштовує піар на авіації, але не здатна будувати нові винищувачі певного типу".

"Російська авіація втратила непоновлювану бойову одиницю. На сьогоднішній день в Росії відсутнє виробництво МіГ-31. Відсутнє воно з 1994 року і відновлення його неможливо, оскільки всі технічні та технологічні лінії давно втрачені. Саме тому втрата даного винищувача куди більш болюча, ніж втрата Су-30 або Су-34 або навіть Су-35", – упевнений експерт.

При цьому він додав, що дана втрата розкриває й інший аспект: виробництво МіГ-29 зараз так само призупинено через відсутність відповідних можливостей, а широко розрекламованих МіГ-35 (модернізований Міг-29) з 2007 року випустили лише шість одиниць.

Як відомо, винищувачі Міг-31 здатні переносити та запускати гіперзвукові ракети Х-47М "Кинджал".

У Росії розбився винищувач МіГ-31: що повідомлялося

Як писав УНІАН, 2 грудня у Росії в Приморському краї розбився винищувач МіГ-31. Літак зазнав аварії відразу після вильоту.

За даними росЗМІ, МіГ-31 впав в лісовому масиві недалеко від села Олексіївка. Екіпаж винищувача встиг катапультуватися.