РФ може відправити на Київ багато літаків, але більшість з них зіб'ють, вважає експерт / фото REUTERS

Російська Федерація може максимум відправити на Київ близько 100 літаків за кілька хвиль.

До української столиці здатні долетіти тільки п'ять ворожих літаків, розповів військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан під час спілкування з російською журналісткою Юлією Латиніною.

"Навіть якби вся авіація Росії була підготовлена до максимального рівня виконання бойових завдань, навіть у складі полків, бригад - залежно від поділу, то на Київ не заходили б всі літаки, просто це неможливо виконати технічно... Тому максимум, скільки б вони могли на Київ відправити, - це..., ну, нехай 100 літаків, за кілька хвиль", - зазначив експерт.

За його словами, ворог протягом дня може запустити кілька хвиль літаків - всього близько сотні бортів, але більшість з них будуть знищені.

"Ракет якщо у нас 80-85% (збивають - Ред.), то літаків ми зіб'ємо 90-95%. Тобто із сотні літаків п'ять могли б прорватися на Київ реально... назад вони б точно не пішли - на зворотному шляху їх би... збили", - додав Світан.

Війна Росії та України - що потрібно знати

Військовий аналітик, майор запасу Нацгвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман говорив, що РФ зосередила біля нашого кордону 300 вертольотів і близько 400 літаків. За словами Романа Світана, ворог стягнув до кордону 700-800 літаків.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що противник сховав свою бойову авіацію за 200 км від кордону з нашою країною.

Пізніше у Повітряних силах Збройних сил України попередили, що 23-24 лютого супротивник може піти на загострення, здатен діяти нестандартно, є загроза декількох хвиль атак.

Вас також можуть зацікавити новини: