В Україні ліквідували ще кілька ворожих літаків / facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 13 лютого, Сили оборони України збили два ворожі літаки, а також завдали ударів по понад 20 районах скупчення ворога.

Про це у ранковому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. "Українська авіація протягом минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники збили два ворожих літаки - Су-24М та Су-25", - інформує Генштаб.

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили, 2 станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів російських окупантів. 

Відео дня

У повідомленні Генштабу зазначається, що загроза завдання ударів Російською Федерацією залишається високою по всій території України. "Водночас, наша система протиповітряної оборони постійно зміцнюється", - наголошує штаб. 

Протягом минулої доби супротивник завдав 2 ракетних та 32 авіаційних удари по території України, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Також ворог здійснював обстріли з інших видів зброї. 

Війна в Україні - сьогодні це варто знати

Росіяни зосередили основні зусилля на тому, щоб наступати на Донбасі, зокрема, на Бахмутському напрямку, та зазнають великих втрат. 13 лютого стало відомо, що захисники України збили над Бахмутом літак Су-24, який належить російській приватній військовій компанії "Вагнера".

Саме у цьому літаку ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин викликав президента України Володимира Зеленського на повітряну дуель

Варто зазначити, що станом на 13 лютого на нашій землі було ліквідовано 296 літаків супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: