Стала відома величезна проблема України у війні з РФ / фото ВМС ЗСУ у Facebook.

Україна має до десяти переносних зенітно-ракетних комплексів на один танк РФ, але щоб дістатися до зброї необхідно пережити артилерійські та авіаційні нальоти, "у цьому величезна проблема".

Українська сторона найбільше страждає від ворожої авіації та артилерії, розповів ТСН.ua полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, супротивник вчиться воювати і тепер діє дуже обережно - вже не йде у лобову атаку, як раніше, а висувається потихеньку і в разі супротиву відкочується та потім викликає авіацію та артилерію.

Відео дня

"…Фактично бої вже переходять до артилерійської дуелі та ударів авіації. Найбільше, до речі, ми страждаємо від артилерії та авіації ворога. У нас дійсно по п’ять-десять Javelin на один російський танк. Але, щоб до нього дістатися, треба пережити авіаційні та артилерійські нальоти. От у цьому величезна проблема", - зазначив співбесідник.

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого. Супротивник спочатку бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, в Києві, Маріуполі, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Херсоні, Львові та Одесі. Українські воїни давали ворогові гідну відсіч.

У квітні директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець розповів, що в небі над Україною РФ почала сповідувати тактику "кинув і тікай".

Вас також можуть зацікавити новини: