Скоро росіяни в Україні можуть пройти точку неповернення, вважає американський генерал / фото REUTERS

Якщо країни Заходу посилять підтримку української сторони, то приблизно за 10 днів в Україні росіяни пройдуть точку неповернення - під час війни не зможуть вести активні бойові дії.

У ході війни в Україні РФ перейшла до протистояння на виснаження - бомбардування міст, вбивство мирних людей на дорогах, розповів колишній командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес в ефірі телеканалу MSNBC.

На його думку, у супротивника не вистачає особового складу, часу і також у нього закінчуються боєприпаси.

Відео дня

"Приблизно за 10 днів… за умови, що ми, Захід, не тільки продовжимо, але й посилимо наше постачання для українських сил, щоби вони мали змогу знищувати російську артилерію, армію й відбивати ракетні удари. За умови, що ми це зробимо, то за 10 днів росіяни пройдуть точку неповернення, коли вони більше не зможуть вести активні бойові дії в цій війні", - зазначив експерт.

Генерал вважає, що українській стороні потрібно змогти вистояти доти, доки у РФ вичерпаються можливості.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого увірвалися на територію України. Ворог спочатку бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Харків, Чернігів і Маріуполь. Також супротивник обстрілював гуманітарні коридори та автівки.

13 березня радник очільника Офісу президента Олексій Арестович сказав, що на території України під час боїв окупанти втратили понад 30% особового складу.

Вас також можуть зацікавити новини: