Веніславський розповів з чим пов'язана активність ракетних обстрілів / фото REUTERS

Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів з чим пов'язана активність ракетних обстрілів в останні дні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"По-перше, ворог веде проти України саме терористичну війну і терористичний аспект має на меті залякування громадян. По-друге, це необхідність якимось чином унеможливити або ускладнити постачання Україні озброєння, тому об'єктами атак стають західні регіони, через які йдуть логістичні маршрути", - наголосив Веніславський.

Відео дня

За його словами, російське керівництво розуміє, що воно перебуває в патовій ситуації, жодних успіхів продемонструвати не може, їх втрати величезні.

"Тому Росія цими обстрілами через атмосферу страху намагається примусити українське військово-політичне керівництво до поступок, які вони для себе малюють, але це є нереалістичним сценарієм з точки зору нашої тактики та стратегії", - зауважив депутат.

Як раніше повідомляв УНІАН, Росія нещадно обстрілює Україну балістичними ракетами з кораблів у Чорному та Азовському морях, а також з Білорусі. Станом на 4 травня з дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну з Білорусі по українській території була запущена як мінімум 631 ракета

Крім того, на російських кораблях у Чорному та Азовському морях ще є 22 ракети "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: