Байден похвалив хоробрих українців / фото REUTERS

Президент США Джо Байден заявив, що вражений хоробрістю та силою українців, які вже майже два місяця борються з російськими окупантами.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном, його заступницею Кетлін Гікс і головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі, повідомляє New York Post.

Під час зустрічі силова верхівка США обговорила війну в Україні. Президент США похвалив американських військових лідерів у Білому домі за озброєння України та надали консультації після початку нападу Росії.

Відео дня

"Я хочу похвалити виняткову роботу, яку ви робите, щоб озброїти та екіпірувати хоробрих українців для захисту своєї нації", – сказав Байден.

Він також заявив, що не очікував настільки сильної боротьби від України.

"Не знаю, як ви, а я кілька разів до війни був в Україні – виступав у Раді. Я був глибоко залучений до того, що відбувалося в Україні. І я знав, що вони жорсткі і горді. Але скажу вам, що вони жорсткіші та гордіші, аніж я думав. Я вражений тим, що вони роблять з вашою допомогою у сфері надання порад і озброєння, які ми надаємо разом із рештою країн НАТО", – сказав Байден.

Як повідомляв УНІАН, президент США Джо Байден виступить з новою заявою з приводу ситуації навколо Росії та України.

Напередодні прес-секретарка президента США Джен Псакі заявила, що Байден "з сумом або зі страхом" сприймає жахливі фотографії з України, "за народ України, за сім'ї, за дітей, за невинних мирних жителів, що знаходяться в зоні ризику".

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що відносини із Заходом щодо постачання Україні озброєння потеплішали:

"Щодо озброєння. Я вважаю, що справді потеплішали, я вважаю, що можна використовувати саме такий термін, відносини щодо озброєння із Заходом. Вони стали більш зрозумілими щодо термінів постачання тієї чи іншої зброї. І я за це вдячний".

Вас також можуть зацікавити новини: