Військовий експерт оціниві імовірність нового наступу з Білорусі / фото ДПСУ

Для того, щоб організувати повторне вторгнення в Україну з території Білорусі, російським окупантам необхідно зібрати 120-150 тис. війська із професійними особовим складом та важкою технікою.

Як розповів в ефірі "Еспресо" військовий експерт Павло Нарожний, він не вірить у те, що росіяни завдадуть повторного удару з боку Білорусі. 

"З технічної точки зору для цього удару треба зібрати угруповання в 120-150 тис. солдатів з важкою технікою, якої там не видно. Чмобіків треба розбавити більш-менш серйозними боєздатними військовими частинами – російськими ВДВ, морською піхотою. Цього там немає", – пояснив він.

Відео дня

За словами військового експерта, також фіксується переміщення важкої техніки з Білорусі. Вона їде в напрямку Донбасу. Крім того, український кордон серйозно захищений. 

"Наразі зовсім інша ситуація. На кордоні з Білоруссю зосереджені дуже серйозні наші війська, весь кордон замінований. Там всього 3-4 дороги, по яких зможе пересуватися велика кількість техніки – вони будуть доволі швидко перекриті. Якщо вони підуть у цю самовбивчу атаку, то окупанти зупиняться десь на кордоні і в річках та болотах Чернігівської та Рівненської області, де їх будуть успішно топити наші війська", – зазначив Нарожний.

Що відбувається в Білорусі

В Білорусі в містах Мозир, Гомель та Могильов побільшало мобілізованих військових РФ. Як заявили 9 грудня у зведенні Генерального штабу, на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. 

12 грудня 2022 року стало відомо, що в Білорусі колони російської військової техніки переміщують в район Брестського полігону, ближче до кордону з Україною.

Крім того, Росія перекинула до Білорусі ще 13 танків Т-72. Ешелон з танками відправили 8 грудня із залізничної станції Буй (Костромська область РФ). Він прибув на залізничну станцію Заслонове (Лепельський район, Вітебська область Білорусі) позавчора, 10 грудня.

Вас також можуть зацікавити новини: