Зараз у війні між Україною та Росією "сірий" період, зазначив експерт / фото REUTERS

У РФ розуміють, що потрібно максимально використати для ескалації час, поки Україна не отримала більше важкої західної зброї.

Таку думку висловив експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак в ефірі інформаційного телемарафону. "Наступ вже є, росіяни кілька місяців наступають на сході. Б’ються навколо Бахмута, Вугледара, Кремінної. Є вірогідність інтенсифікації, підвищення рівня цієї ескалації, що будуть кидати ще більше російських мобілізованих", - сказав він.

За словами Ступака, ворог, можливо, розпочне наступ на додатковому напрямку, але поки важко сказати, чи це буде основний напрямок чи відволікальний.

Відео дня

"Зараз такий "сірий" період: в України ще немає великої кількості зброї, а у росіян вже немає. Росіяни розуміють, що треба максимально користуватися цим періодом, оскільки коли приїдуть танки (західні - УНІАН), скористатися буде дуже важко", - пояснив експерт.

Війна Росії проти України - новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов не виключає сильної ескалації з боку Росії у найближчі два-три тижні.

Він не виключив, що президент РФ Володимир Путін спробує здійснити ще одну атаку на Україну з півночі, півдня та сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року - можливо, навіть до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

За словами Данілова, найважчі бої ще попереду, і наступні кілька місяців будуть вирішальними у вирішенні перебігу війни.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов упевнений, що в 2023 році Росія зосередиться на повній окупації Донецької та Луганської областей.

Що стосується того, чи відновить Росія наступ з території Білорусі, такий розвиток подій Буданов назвав малоймовірним. За його словами, РФ просто продовжує спроби відвернути українські війська.

Вас також можуть зацікавити новини: