За словами Коваленка, протягом останнього місяця Росія проводила масштабні перегрупування своїх військ / колаж УНІАН, фото 148-ма окрема артилерійська бригада, скриншот

Російські війська спробують використати вікно можливостей, поки Київ не отримав допомогу від США у повному обсязі. То ж на Україну чекає складний травень, вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

"Вони будуть користуватися цим останнім вікном можливостей російські війська будуть максимально користуватися, аби просунутися якомога глибше на територію України, захопити більше територій. Адже потім перевага РФ буде нівельована. Це буде не просто активізація наступальних дій РФ, а каталізація в місцях, які для РФ є вкрай важливими. Це, наприклад, Часів Яр, Очеретине, Лимано-Куп'янська вісь", – пояснив експерт в ефірі телемарафону. 

Крім того, на думку експертів, РФ буде продовжувати інформаційні атаки проти України для дискредитації Сил оборони серед суспільства. 

Відео дня

"Будуть використовувати різні наративи – від того, що допомога від США не допоможе нам взагалі, тому треба починати мирні перемовини й закінчуючи психологічними операціями щодо дискредитації мобілізації, військових, представників ТЦК у соціальних мережах", – зазначив експерт.

За словами Коваленка, протягом останнього місяця Росія проводила масштабні перегрупування своїх військ, готуючи їх до нових штурмів українських територій. 

"Особливо в групі військ "Захід", яка загрожує Куп'янську, там було масштабне перегрупування підрозділів. Така ж ситуація і в групі військ "Південь" – це район Бахмуту та Авдіївки. Повернулися підрозділи 41-ї загальновійськової армії в районі Авдіївки до активних бойових дій, їх ввели після відновлення боєздатності", – сказав експерт. 

Коваленко також пояснив, чому йдеться про активізацію російських військ саме в середині травня: "Після інавгурації Путіна, буде відбуватися процес мобілізації. Зараз Росія повністю не може себе задовольнити мобілізацією 30 тисяч людей на місяць. Їй треба збільшувати цей показник. А що таке мобілізація в РФ? Це ніяких 2-3 місяці базової підготовки. Два тижні у них достатньо, щоб відправити мобілізованого в зону бойових дій. Отже, за два-три тижні після інавгурації Путіна, ми можемо побачити перших мобілізованих РФ на фронті". 

На Україну чекає складний травень: що відомо

Як повідомляв УНІАН, керівник Генерального управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС заявив, що з середини травня на Україну чекає досить важка ситуація, зокрема і на фронті.

За словами військового експерта Олександра Мусієнка, Росія наразі активізовує наступальні дії на Харківщині та сході. 

Вас також можуть зацікавити новини: