Росія обстріляла центр Вінниці 15 липня / фото t.me/dsns_telegram

Метою ракетних ударів окупантів по тилових регіонах України є посіяти паніку серед населення і створити внутрішнє напруження в країні.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час інформаційного телемарафону.

"Основна мета таких ударів, це ми бачимо і по Миколаївщині, зокрема, це посіяти паніку, це психологічний тиск на ті регіони, які вважаються глибоко тиловими, це внутрішнє напруження в країні, щоб не було розуміння, що лінія фронту просувається і просувається в бік повернення окупантів у їхню країну і вичищення наших територій. Це більш такий хід, щоб забезпечити собі уявні перемоги. Крім того, основна мета – це знищення всього, що є українським", – сказала вона.

Відео дня

Ракетні удари по Україні 15-16 липня

Як повідомляв УНІАН, 14 липня російські загарбники вдарили по Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх з акваторії Чорного моря. Загинули 24 людини, серед яких троє дітей.

15 липня ввечері російські загарбники здійснили ракетний обстріл Дніпра. Ворожі ракети потрапили в промислове підприємство і по вулиці поруч з ним. Внаслідок три людини загинули, ще 16 отримали поранення. 

Ранком 16 липня по Одесі російські загарбники завдали ракетного удару з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95, у напрямку Ставропілля.

Вас також можуть зацікавити новини: