У ЗСУ є нестача вишколеної, боєздатної піхоти / фото president.gov.ua

Є певні сумніви, що ті масштабні заявки щодо отримання зброї, які озвучує Київ, будуть задоволені західними партнерам. Це розуміють і політичні обличчя в керівництві України. Тому спеціально завищують потреби, щоб отримати оптимальну кількість.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у своєму Telegram-каналі.

За його словами, натомість українські військові ж не намагаються прорахувати дії союзників і озвучують справжні потреби. 

Відео дня

Проте, як наголошує Жданов, проблема не тільки в тому, що в України немає важких озброєнь в потрібних кількостях, а і в тому, що у ЗСУ є нестача вишколеної, боєздатної піхоти.

"Попри численні заяви урядовців про 700 тисяч силовиків, що боронять Україну, далеко не всі з них є бойовим складом. Тому і знімають з фронтів, де тільки заспокоїлось, бойові частини та кидають на Луганщину, замінюючи їх загонами ТРО. Проте останні часто не мають потрібного вишколу і, нерідко, мотивації. І з цієї ж причини наші контрнаступи на різних ділянках ведуться явно недостатніми силами", - зазначив він.

Тому, за словами Жданова, найголовніше завдання для ЗСУ зараз – "створити та вишколити потужний піхотний резерв, який стане гарантом успіху наших контрударів, коли прийдеться відвойовувати нашу землю".

Нагадаємо, напередодні радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк озвучив кількість озброєнь, які потребує Україна для переможного закінчення війни: 1000 гаубиць калібру 155-мм (маємо десь біля 150 різних типів), 300 РСЗВ, 500 танків, 2000 одиниць бронетехніки, 1000 дронів.

Разом з тим, радник міністра оборони України Юрій Сак озвучив іншу потрібну кількість РСЗВ – 100.

Зазначимо, що всі надії українські урядовці покладають на 15 червня, коли у Брюсселі відбудеться зустріч контактної групи "з питань оборони України"

Вас також можуть зацікавити новини: