Агресор зменшив масштаби атак / скріншот

Російське військове командування стало частіше вдаватися до обмежених ракетних ударів замість колишніх масованих залпів. Про це розповіла начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Попередня тактика, коли вороги використовували дуже багато ракет і мали не дуже великий результат, їх не задовольняла", – заявила вона. 

На думку Гуменюк, російське командування, очевидно, переконалося, що стара тактика масованих ударів результату не дала через високу ефективність української системи ППО. 

Відео дня

"Тому росіяни шукають способи, як виснажити її. Ворог намагається розвідати місце розташування цих систем", – пояснила речник.

Ракетні обстріли України

З 10 жовтня російський агресор перейшов до тактики масованих ракетних обстрілів – з десятками ракет у кожному залпі. За останні місяці Росія здійснила до 20 хвиль таких залпів, значно пошкодивши українську енергетику.

Однак колапсу енергетичної системи в Україні не сталося, зате Росія практично вичерпала запаси високоточних ракет.

Протягом останнього тижня Росія використовує тактику обмежених ракетних ударів - кілька ракет одночасно замість величезного залпу в кілька десятків ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: