Денис Ярославський розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Російські окупаційні війська намагаються захопити Синьківку Харківської області до Нового року. В районі цього населеного пункту тривають важкі бої, повідомив командир підрозділу ЗСУ з Куп'янського напрямку Денис Ярославський.

"Уже кілька разів була інформація від російських воєначальників, яка не відповідає дійсності, що росіяни взяли Синьківку. Але наші хлопці стоять там і не віддають жодного дома. Синьківка – це невеликий населений пункт, але він стратегічний", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Ярославський зазначив, що у штурми в районі Синьківки росіяни кидають "вагнерівців", а також бійців зі "Шторм-Z".

Відео дня

"Їхні методи введення бою нам вже давно знайомі. Вони просувають вперед штурмові групи, а за ними створюють ешелоновану оборону. Для того щоб було куди відкотитися та підвозити БК", – констатував командир.

Війна в Україні: важливі новини

Взимку до України надійдуть кілька нових систем ППО Patriot. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Водночас, скільки саме комплексів отримаємо, глава держави не розкрив.

 Тим часом російські окупанти атакують українських захисників в районі Оріхового сльозогінним газом. За останні тижні зафіксовано уже девʼять таких випадків. Військовий медик зазначив, що бійців ЗСУ засліплює від дії цієї речовини – достатньо зробити два вдихи і вже неможливо дихати. 

Вас також можуть зацікавити новини: