Військовий розповів про ситуацію в районі Бахмута / фото libkos

Українські військові продовжують просуватися з півночі та півдня від Бахмута Донецької області. Там тривають активні бої.

Як розповів в ефірі "24 каналу" військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов, українські захисники потроху затискають ворога. Він наголосив, що Бахмутський напрямок за інтенсивністю боїв поступився Куп'янському.

"Або росіяни зроблять "жест доброї волі" й втечуть звідси, або опиняться в "котлі". Ми Бахмут звільнимо", – додав військовий.

Відео дня

Зазначається, що українські військові не штурмують місто "в лоб", а поступово витискають звідти окупантів. 

Ситуація довкола Бахмута

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що українські військові продовжують вести контрнаступальнії дії довкола Бахмута. Їм вдалося просунутися на північ від міста-фортеці.

Боєць батальйону "Свобода" бригади швидкого реагування НГУ "Рубіж" Михайло Іваночко прогнозує, що найближчими кількома тижнями російські війська будуть змушені покинути Бахмут. Сили оборони встановлюють контроль над стратегічними місцями навколо міста-фортеці. 

Водночас майор 103 бригади ТрО Олександр Ганущин повідомив, що окупаційні війська намагаються створити можливість для перекидання резервів з-під Бахмута на Куп'янський напрямок, де ворог активізувався. 

Вас також можуть зацікавити новини: