Якщо українська сторона матиме хоча б сотню систем, схожих на HIMARS, то армії Росії "хана", вважає експерт / фото REUTERS

В Україні робота західної зброї показала, що вона абсолютно перевершує російську, і хід війни з РФ якоюсь мірою змінили навіть кілька американських реактивних систем залпового вогню HIMARS.

У тому разі, "якщо подібних систем буде хоча б сотня, російської армії - хана", написав у Facebook російський соціолог Ігор Ейдман.

"...США та інші західні країни нарощують поставки (зброї Україні - Ред.), через деякий час цифри, які шукають, будуть досягнуті. Російська влада починає це розуміти. Їм нічого протиставити такій перспективі, крім шантажу. І вони ще активніше шантажують Україну і світ ескалацією війни, ядерною катастрофою", - попередив експерт.

Відео дня

Експерт вважає, що головне не піддатися на шантаж, оскільки армія РФ здатна успішно діяти тільки тоді, коли має серйозну перевагу в озброєннях, а зіткнувшись з супротивником, озброєним якісно краще, "вона побіжить".

"...І ніякої ескалації не буде, а тільки розгром і втеча. Причому, ядерну палицю свою вони навіть не спробують дістати, не до неї буде в хаосі паніки...", - вважає соціолог.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого, і Кремль навіть не оголосив війну нашій країні, а назвав дії своїх пособників "спецоперацією". 

Ворог атакував військові та цивільні об'єкти, лише в одному Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Влада США вирішила допомогти Україні грошима й озброєнням. В нашу країну були доставлені американські РСЗВ HIMARS.

15 червня речник Міноборони України Олександр Мотузяник повідомив, що HIMARS вже допомогли знищити понад 30 логістичних об'єктів російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: