Супротивники хочуть взяти під контроль Кривий Ріг, попередив генерал-майор / фото Wikimapia

Російські окупанти хочуть захопити місто Кривий Ріг Дніпропетровської області, щоб створити плацдарм для наступу на Южноукраїнськ і Вознесенськ Миколаївської області.

Плани противника почнуть руйнуватися, як тільки вони почнуть якісь наступальні дії, розповів генерал-майор Дмитро Марченко під час інтерв'ю "РБК-Україна".

"Вони хочуть захопити Кривий Ріг, щоб створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ і Южноукраїнськ. Тоді вони зможуть спробувати узяти Миколаїв в кільце", - попередив співрозмовник.

Відео дня

Генерал зазначив, що вороги вже намагалися захопити Миколаїв, але не змогли це зробити, тому зараз хочуть обійти обласний центр, узяти його в кільце, а потім це кільце стискати.

"...У принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть валитися, як тільки вони почнуть якісь наступальні дії", - вважає він.

Нагадаємо, російські загарбники вдерлися на українську територію без оголошення війни рано вранці 24 лютого. Вороги обстрілювали військові та цивільні об'єкти, а також брали під контроль населені пункти. Противникам вдалося захопити Маріуполь.

У квітні президент Володимир Зеленський повідомив, що у місті загинули десятки тисяч людей.

Противники не раз обстрілювали Кривий Ріг і Миколаїв з різного озброєння, були жертви.

Збройні сили України дають гідну відсіч окупантам. Станом на 10 серпня на українській землі знищили 42 800 загарбників і, зокрема, 1 832 ворожих танки.

Вас також можуть зацікавити новини: