Зеленський заявив, що Україна отримали велику партію броньованих "медеваків" / скріншот

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала велику партію броньованих автомобілів для медичної евакуації. Для української армії також передали чергову партію допомоги у вигляді зброї та боєприпасів.

В Міноборони під час щоденної селекторної наради з президентом не уточнили, від яких саме країн надійшла допомога. При цьому Зеленський наголосив, що броньовані "медеваки" - це саме те, що "зараз дуже потрібно".

Крім того, посадовці Мінінфраструктури розповіли главі держави про підготовку наступних кроків в межах "зернового коридору". За словами президента, Кабмін спільно з Офісом глави держави також працюють над підготовкою до зими. Відтак на нараді обговорили енергетичну систему країни, розгортання Пунктів незламності та ситуацію із бомбосховищами.

Відео дня

Також Міністерство внутрішніх справ відзвітувало Зеленському про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів та безпекову ситуацію перед стартом нового навчального року.

Військова допомога для України - останні новини

Нещодавно Україна отримала новий пакет військової допомоги від Німеччини. До нього увійшли танки, безпілотники, радар для систем протиповітряної оборони, боєприпаси тощо. Також у рамках чергового пакету допомоги надійшов польовий шпиталь.

Напередодні про виділення додаткового пакету військової допомоги Україні оголосили США. Його загальна сума становить 250 мільйонів доларів. До нового пакету увійдуть ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, боєприпаси, зокрема для HIMARS, протитанкові системи та ракети, машини швидкої допомоги, запчастини тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: