Росіяни імітують атаки / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

На Мар'їнському напрямку російські загарбники подекуди почали імітувати атаки, які можна описати відомими висловом "потьомкінські дєрєвні". Про це речник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун сказав в ефірі інформаційного марафону.

Як наголосив Штупун, відбувається певна імітація ворожих атак.

"Щодо активності окупантів, то в деяких випадках вони просто як "потьомкінські дєрєвні", - відзначив речник.

Відео дня

За його словами, з радіоперехоплень стає зрозуміло, що інколи, коли приїжджає якесь російське військове керівництво і жене солдатів вперед, то на тактичному рівні окупанти між собою говорять: "Давайте підемо вперед, зімітуємо, щоб вони від нас відкараскались".

Також він розповів про ситуацію на Авдіївському напрямку.

"Якщо говорити про Авдіївку, то там за добу відбито аж 34 атаки противника. Ворог намагався йти вперед східніше Новобахмутівки, в районах Степового, Авдіївки, Сєвєрного, Тоненького і Первомайського. Дуже активно обстрілює місто. Дуже активно обстрілює наші позиції довкола міста", - сказав Штупун.

Водночас, речник додав, що на Мар'їнському напрямку не спадає ворожа активність. Вчора за добу відбито 17 ворожих атак в районі Красногорівки, Мар'їнки і Новомихайлівки.

Штупун відзначив, що загалом на Таврійському напрямку другу добу поспіль окупанти дуже активно використовують дрони-камікадзе і авіацію.

"Також значно збільшили кількість бойових зіткнень. Загалом, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" минулої доби ворог завдав 13 авіударів і провів 61 бойове зіткнення. Тобто, це досить багато. Також здійснив 743 артобстріли. Відповідно, втрати ворога виросли. Минулої доби склали 513 осіб. Також знищено 45 одиниць військової техніки. Ворог почав більше її застосувати", - сказав Штупун.

Зокрема, повністю знищено 6 танків, 12 бойових броньованих машин, один засіб ППО і 5 артилерійських систем (серед них - самохідний міномет калібру 240 мм 2С4 "Тюльпан", який ворог використовував для знищення українських оборонних позицій).

Штупун також пояснив зростання активності застосування окупантами штурмових літаків Су-25 та гелікоптерів Ка-52.

Зокрема, перерва у застосуванні авіації була пов'язана з ворожою підготовкою і перегрупуванням, з накопиченням сил і засобів, а також погода була не дуже сприятливою. "Не далеко вони бачили", - сказав Штупун.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня у британській розвідці відзначили, що російські окупанти останнім часом повільно просуваються крізь руїни міста Мар'їнка Донецької області.

Мар'їнка є прифронтовим містом з 2014 року, і до російського вторгнення в Україну в ньому проживало 9 тис. осіб.

Останнім часом російські окупанти зосередили свої атаки на Авдіївці та Мар'їнці, які розташовані поблизу окупованого Донецька. З огляду на те, що Мар'їнка фактично повністю зруйнована, українські захисники ведуть оборону з руїн будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: