Українські бійці відбивають атаки росіян  / фото 14 ОМБр Романа Великого

Українські бійці мають успіхи на Бахмутському напрямку, продовжують вибивати росіян з раніше займаних позицій, відбивають атаки і їхні намагання відновити свої раніше втрачені положення, розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"Зокрема, противник намагається штурмувати Кліщіївку, Андріївку - безуспішно. За минулу добу 8 бойових зіткнень зафіксовано на Бахмутському напрямку. Противник гатив по ЗСУ 519 разів, використовуючи реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію, гранатомети та міномети різних типів та стрілецьку зброю. Чотири рази використовував авіацію",-.акцентував Євлаш. 

Він зазначив, що супротивник отримав потужну відповідь від українських захисників та втратив низку різних артилерійських систем і важкої техніки. 

Відео дня

"Зокрема, було знищено силами оборони на Бахмутському напрямку 3 танки, одну БМП, одну бойову гармату "Нона - С", також ще одну "Мста-Б" та по одній Д-20 та Д-30. Було виявлено нашими підрозділами радіоелектронної боротьби пункт управління безпілотними літальними апаратами та завдано вогньового ураження по цій точці, яку було знищено. Також знищили 8 FPV-дронів та два безпілотні літальні апарати ZALA. Зараз FPV-дрони одні з найдокучливіших засобів, які є у противника і цьому приділяється дуже велика увага", - підкреслив Євлаш.

За словами начальник прес-служби Східного угруповання військ, ворог концентрує увагу та активізує свої дії на Лимано-Куп’янському напрямку.

"Відновлює там бойові дії. Таким чином за минулу добу там було зафіксовано 4 бойові зіткнення. Противник акцентує свою увагу біля Макіївки. Також інтенсивно застосовує свої артилерійські системи, 663 обстріли за минулу добу було зафіксовано на цьому напрямку. Вісім разів противник застосовував авіацію, як тактичну, так і армійську. Зокрема, це штурмовики Су-35, зараз противник частіше почав їх використовувати. Також Су-25 та гелікоптери К-52",- акцентував Євлаш.

Він зазначив, що на Лимано-Куп’янському напрямку було ліквідовано 116 окупантів та 18 зразків озброєння та військової техніки противника, серед якої 6 танків Т-72.

"Наші протитанкові розрахунки вміло відбивають атаки противника, наносять удари по скупченням особового складу, ліквідують їхні штурмові групи, піхоту та ДРГ. Наноситься всім відповідне вогньове ураження. Крім цього, знищили 2 БПЛА, один типу "Орлан" та один квадрокоптер, знищили 7 автомобілей різних типів, як грузові, вантажні, так і автомобілі, якими перевозився особовий склад. Три склади з боєприпасами було ліквідовано. Ми постійно виявляємо такі польові знахідки та проводимо їх ліквідацію",- інформував Євлаш.

Війна в Україні - актуальне

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні інформував про успіхи українських захисників неподалік нещодавно звільненої Андріївки, що під Бахмутом. Зазначається, що ЗСУ продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, ведуть оборону на сході та півдні України.  

Українські захисники, розповідаючи про військову ситуацію біля Бахмута, зазначають, що є обережне просування, ініціатива на боці Сил оборони. За словами прес-офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна,  не виключено, що в Бахмуті могли залишитися цивільні люди, але їх одиниці. В місті подекуди ведуться бої, Бахмут майже зруйнований ворогом.

Голова української розвідки Кирило Буданов впевнений, що після настання холодів український контрнаступ продовжиться, навіть якщо просуватися вперед буде важче. 

Вас також можуть зацікавити новини: