У Запорізькій області поранені ще сотні загарбників, поділилися у Генштабі ЗСУ / фото ГУР МО

У Запорізькій області Сили оборони України у вівторок, 13 грудня, знищили склади боєприпасів російських окупантів та кілька одиниць ворожої техніки та озброєння.

Поранення отримали понад 200 загарбників, про це йдеться у зведенні Генерального штабу України.

"…13 грудня, в районах населених пунктів Токмак, Пологи та Бердянськ Запорізької області, Сили оборони знищили два склади боєприпасів ворога, дві артилерійські системи з боєкомплектом, а також шість одиниць військової техніки різного типу", - зазначили у Генштабі.

Відео дня

За його даними, морги та лікувальні заклади тимчасово окупованого Мелітополя переповнені, тому вороги перевозять тіла та поранених у підконтрольний РФ Крим.

Ситуація в Запорізькій області під час війни з РФ - найважливіші новини

Окупанти захопили низку населених пунктів у Запорізькій області, зокрема, Мелітополь. Армія України активно протистоїть ворогу.

Мер Мелітополя Іван Федоров 4 грудня розповів, що на Запорізькому напрямку захисники України за тиждень ліквідували не менше 20 військових баз ворога, знищені 1 200 супротивників.

14 грудня Генштаб ЗСУ повідомляв, що 12 числа наші воїни завдали удар по району зосередження загарбників біля Вербового Запорізької області, і було знищено багато одиниць ворожого озброєння й техніки.

Військовий льотчик-інструктор, полковник запасу армії України Роман Світан спрогнозував, що окупанти можуть відступити на частині Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: