ЗСУ знищують російські літаки  / фото Міноборони РФ

Цього року Сили оборони України збили 45 літаків російських загарбників. Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України.

"Цього року українці збили 45 російських літаків", - йдеться у повідомленні.

У СтратКомі ЗСУ зазначили, що найбільше пілотів підземлилися на початку року - у січні. 

Відео дня

"А наприкінці року Збройні Сили практично закрили небо для російських винищувачів - п’ять літаків знищили за три дні", - наголосили в ЗСУ.

Стало відомо, скільки російських літаків ЗСУ "приземлили" за рік / фото t.me/AFUStratCom

Втрати Росії в Україні

Як повідомляв УНІАН, з початку 2023 року співробітники Служби безпеки Україні ліквідували понад півтисячі російських танків, які обстрілювали та намагались прорвати позиції Сил оборони.

Серед знищених танків країни-агресора - новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких становить майже 5 млн американських доларів кожен.

"Насамперед окупанти використовували цю техніку у складі так званих "бронекулаків" для штурму Авдіївки та Бахмута. Також загарбники залучали важку бронетехніку для стримування контрнаступальних операцій українських захисників на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Ефективне знищення російських танків на полі бою стало результатом філігранних оперативно-бойових операцій СБУ спільно з підрозділами ЗСУ", - заявили в СБУ.

За тиждень, з 18 по 24 грудня, знищено понад 7 тис. російських загарбників та 927 одиниць ворожої техніки.

Зокрема, знищено 927 одиниць озброєння та військової техніки ворога: 119 танків, 196 бойових броньованих машин, 177 артилерійських систем, 9 РСЗВ, 2 установки ППО, 256 одиниць автотехніки, 35 одиниць спецтехніки.

Крім цього, нашими захисниками знищено 3 літаки, 4 ракети та 126 БпЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: