В Україні через окупантів загинули вже понад 360 дітей / фото УНІАН

Російські загарбники з початку повномасштабної збройної агресії в Україні вбили 361 дитину.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму Telegram.

"Станом на ранок 6 серпня більше 1 063 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 361 дитина загинула та понад 702 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждали в Донецькій області - 371, Харківській - 197, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 58, Херсонській - 55, Запорізькій - 40.

Так, 5 серпня внаслідок обстрілу м. Миколаєва поранено 13-річного хлопчика.

Стало відомо, що 28 липня через обстріли с. Чорнобаївка Херсонської області поранено малолітнього хлопчика, а 22 березня внаслідок обстрілів м. Ізюм Харківської області отримав смертельні поранення 6-річний хлопчик.

Також стало відомо, що 21 червня внаслідок обстрілів с. Малі Проходи Харківської області від отриманих тілесних ушкоджень загинув 12-річний хлопчик.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2 211 закладів освіти, з них 230 зруйновано повністю.

Нагадаємо, російські окупанти вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Противники обстрілювали військові та цивільні об'єкти, а також захоплювали населені пункти.

5 серпня в Офісі генпрокурора повідомили, що у нашій країні жертвами росіян стали 359 дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: