Путін нібито планує випробування ядерної зброї на українському кордоні / фото REUTERS

З'явилася інформація, що президент РФ Володимир Путін направив до лінії фронту так званий "ядерний потяг". Ймовірно, глава Кремля планує випробування ядерної зброї поруч з кордоном України.

Про наміри Кремля випробувати зброю масового ураження пише The Times.

Повідомляється, що РФ нібито готується застосувати ядерну зброю у Чорному морі, і що НАТО нібито вже попередило про це своїх членів.

Відео дня

"Кремль сигналізує про готовність до значної ескалації, оскільки Росія втрачає позиції на полі бою. Є побоювання щодо попередніх натяків Путіна про те, що він може вдатися до такої тактики", – йдеться в повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації РНБО прокоментували публікацію The Times, попередивши, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж:

"Тому існує велика ймовірність різного роду провокацій з боку Російської Федерації".

"Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України РФ привела ядерні сили в стан особливого бойового чергування. Показова демонстрація Росією готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України - чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до переговорів на умовах Кремля", – йдеться у повідомленні.

Чи готується Росія до випробувань ядерної зброї: що відомо

Напередодні видання La Repubblica з посиланням на розвідку НАТО повідомило, що Росія вивела в Біле море підводний човен "Бєлгород" з ядерними торпедами "Посейдон", які ще називають боєголовками "Судного дня".

У Центрі протидії дезінформації РНБО на це заявили, що на сайті НАТО така інформація не оприлюднена, і що вона може зіграти на руку російській пропаганді.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов спростував ймовірність ядерного удару Росії по території України найближчим часом.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не бачить "нічого, що змусило б повірити, що Путін прийняв рішення " застосувати ядерну зброю.