8 жовтня на Кримському мосту прогримів вибух / скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, як підрив Кримського моста вплинув на постачання російського угруповання на південному плацдармі.

"Інцидент позначився на постачанні Південного плацдарму, але не критично. Значні пошкодження автомобільної частини мосту були б вирішальними, якби постачання здійснювалося виключно автомобільною дорогою, але це не так. Постачання переважно здійснюється залізницею. Залізяка в даний час функціонує неповноцінно. Тільки одна гілка в реверсивному форматі, що знизило обсяги і терміни поставок вантажів, але не критично", – відзначив він.

За його словами, до тих пір, поки в результаті ще кількох інцидентів не буде повністю виведено з ладу залізничне полотно, говорити про повне припинення постачання – не доводиться.

Відео дня

Також Коваленко припустив, що навіть у разі знищення Кримського моста, в Росії буде можливість тільки за рахунок накопиченого в Криму ресурсу забезпечувати свої війська технікою протягом двох і більше тижнів:

"Тимчасово окупований півострів Крим зараз буквально нафарширований технікою РОВ. Наприклад, тільки в районі Армянська і Чонгара зосереджено сумарно більше тисячі одиниць техніки".

Підрив Кримського мосту

Рано вранці 8 жовтня стало відомо про пожежу на Кримському мосту.

Пізніше в мережі з'явилася інформація, що в результаті підриву вантажівки на мосту загорілися цистерни з паливом.

Окупаційна влада Криму звинуватили у вибуху "українських вандалів", а також повідомили про обвалення двох прольотів автомобільного полотна гілки.

За даними росЗМІ, після вибуху на Кримському мосту пошкоджено 1,3 кілометра залізничного полотна.