Окупанти зазнають масових втрат у Бахмуті / фото ua.depositphotos.com

Бахмут Донецької області став пасткою для російських окупантів. Про це в ефірі 1+1 заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Бахмут був і залишається для них (загарбників, - УНІАН.) пасткою... Це ще нічого не означає, що вони частину міста контролюють, адже вони там успішно знищуються", - каже він.

За словами експерта, це місто-фортеця спочатку було пасткою для росіян під час їхнього наступу, зараз це вже пастка в обороні.

"У Бахмуті перебуває переважно "десантура"... Що там переважно відбувається? Тиск Сил оборони України з півдня, з півночі, контроль панівних висот, початок активних дій у самому місті. Але найголовніше - те, що ми останнім часом спостерігаємо все більше відео знищення російської техніки, особливо артилерії, на відстані приблизно 5 км від східних околиць Бахмута", - каже Коваленко.

Він заявляє, що відбувається процес поступового взяття під вогневий контроль усієї логістики.

Ситуація у Бахмуті та на Бахмутському напрямку

Станом на понеділок, 10 липня, Сили оборони деокупували 24 квадратних кілометри на Бахмутському напрямку. Наразі захисники закріплюються на нових рубежах та гатять по позиціях росіян з артилерії.

У Міноборони 10 липня заявили, що в Бахмуті ЗСУ вже декілька днів тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення російських окупантів містом. 

Вас також можуть зацікавити новини: