Аналітики впевнені у перемозі України у війні з РФ / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

США виділяють додаткову військову допомогу Україні на 3 мільярди доларів, Німеччина і Канада передадуть українській армії засоби протиповітряної оборони, ракетні системи, боєприпаси. Іспанія передасть сили ППО, бронемашини й снаряди.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, все це робиться для перемоги України у війні, розв'язаній РФ. Аналітики розповіли, які варіанти розвитку повномасштабної агресії Росії проти України вони розглядають зараз.

"В цілому до весни наступного 2023 року ми вже цілком можемо очікувати святкування Дня Перемоги", - говорить Сергій Биков, глава аналітичного центру "Інполіт".

За версією The Guardian, українська армія активізує партизанську війну на окупованих територіях, а ще козирем ЗСУ стане завдання точних ракетних ударів по військових об'єктах російської армії.

"Цілком очевидно, що в прямому протистоянні великої російської армії і малої української шансів на перемогу в української армії вкрай мало. А ось проведення так званих асиметричних заходів цілком вписується у ту саму концепцію тисячі дрібних порізів, які знекравлюють велику армію російських окупантів", - говорить військовий експерт Владислав Селезньов.

Аналітики впевнені, російська армія спробує з усіх сил утримати окуповані території.

"Навіть через 6 місяців війни Росія не досягла жодних політичних цілей, вона не змогла істотно просунутися на Захід України, Київ не впав за три дні, як вони цього хотіли... Ми бачимо, що РФ повністю облажалася", - зазначає Биков.

Також експерти згадали зустрічі глав військових відомств під назвою "Рамштайн", на яких обговорюють допомогу Україні та оголошують нові поставки озброєнь.

Раніше військовий експерт Олег Жданов описав, якою має бути реформа української армії.

Вас також можуть зацікавити новини: